Hosgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giris yapin veya kayit olun.
Eylül 06, 2010, 07:18:37 ÖS
Ana Sayfa Yardim Ara Takvim Giris Yap Kayit
Duyurular:

1- SORU SORABİLMEK VEYA CEVAP YAZABİLMEK İÇİN SİTE ÜYESİ OLMANIZ GEREKMEKTEDİR,
KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2- DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ.HUKUK KOMİSYONUMUZ AVRUPALILARI KENDİ UZMANLIK ALANLARI OLAN AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA YENMEK İÇİN ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR, KOMİSYONUN ŞUANA KADARKİ FAALİYETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

3- EXPLORER 8.0 KULLANICILARI METİN KUTUSUNA MESAJ YAZARKEN METİN KUTUSUNDAKİ İMLECİN KENDİLİĞİNDEN HAREKET ETMEMESİ İÇİN URL ADRES SATIRININ YANINDAKİ UYUMLULUK SEKMESİNE BASMALIDIRLAR.

+  Hukuk forumları
|-+  Hukuk departmanı
| |-+  Bireysel - toplu iş hukuku - sosyal güvenlik hukuku
| | |-+  Emekli sandığına tabiyken bağkura geçenler emekli ikramiyesi alabilirmi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Asagi git Yanitla Yazdir
Gönderen Konu: Emekli sandığına tabiyken bağkura geçenler emekli ikramiyesi alabilirmi  (Okunma Sayisi 97 defa)
Mustafa POLAT
Genel Koordinatör
*

Saygınlık : 26
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 464

Adalet, mülkün temelidir...

adaletinsesiyiz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« : Temmuz 28, 2010, 01:37:03 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Selamlar değerli meslektaşlarım,
Bilindiği üzere bu konuda çoğu vatandaşımız mağdur ve bir vatandaşımızda aynı mağduriyetten dolayı bana geldi.Ben gerekli mahkemelere gerekli davaları açtım, kazansakda kaybetsekte emsal olması açısından izlediğim uzülü sizlerinde takip etmesinde fayda var.
        Ana yasa mahkemesi 2829 sayılı kanunun 12'inci maddesini anayasaya aykırı bularak iptal etmişti.Bunun üzerine yasama organı 5997 sayılı kanunun 14 ve 19 maddeleriyle yeni bir düzenleme yaparak eski kanunu ilga etti.Eski kanunu ilga ettiysede anayasa mahkemesinin hakkaniyete aykırı bularak iptal ettiği eski düzenlemeye paralel bir düzenleme getirilmiş oldu.Bizde idare mahlemesinde sosyal güvenlik kurumu başkanlığının emekli ikramiyesi istemimizle ilgili red işlemine karşı dava açtık idare mahkemesi görevsizlik kararı vererek davanın iş mahkemesinin görevine girdiğini idddia etti.Biz iş mahkemesinde bu yeni düzenlemelerin anayasaya aykırı olduğunu iddia ederek müvekkilime emekli ikramiyesi ödenmesini talep etmekle beraber idare mahkemesi kararınıda temyize götürdük.
     Sonuç, sosyal güvenlik kurumuna yazılan dilekçe anayasa mahkemesinin iptal ettiği kanunun yürürlüğünün durdurulduğu zaman talep edilmiş olup, red işlemine karşı idare mahkemesinede aynı zamanda dava açılmıştır.Her ne kadar daha önceden dava açmamış olanlarınız varsada hükümetin düzenlemesi eski düzenlemeyle paralellik arzettiğinden en azından sosyal güvenlik kurumundan emekli ikramiyesi istenmesi reddi halinde idare mahkemesine dava açılması şu aşamada yararınıza olabilir.Ama illahada emsal karar olsun istiyorsanız ben gerek iş mahkemesindeki anayasaya aykırılık iddiasını ( ki kazanılırsa daha önceden hiç dava açmamış olan kişiler bakımından emsal oluşturacaktır ) gerekse yerel idare mahkemesi kararının temyiz sonucunu an be an burada yayımlayacağım.Sonuçta anayasa mahkemesi kararıyla iptal edilmiş hukuka aykırı bir düzenleme paralelinde yapılmış yeni bir düzenleme mevcut.
Saygılar
« Son Düzenleme: Temmuz 28, 2010, 01:43:20 ÖS Gönderen: Mustafa POLAT » Moderatöre Bildir   Kayitli

Kelimeleri; şair gibi seçer, şiir gibi yazarım...
Sayfa: [1] Yukari git Yanitla Yazdir 
« önceki sonraki »
Gitmek istediginiz yer:  

MySQL Kullaniyor PHP Kullaniyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC. XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it