Hosgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giris yapin veya kayit olun.
Eylül 06, 2010, 07:55:37 ÖS
Ana Sayfa Yardim Ara Takvim Giris Yap Kayit
Duyurular:

1- SORU SORABİLMEK VEYA CEVAP YAZABİLMEK İÇİN SİTE ÜYESİ OLMANIZ GEREKMEKTEDİR,
KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2- DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ.HUKUK KOMİSYONUMUZ AVRUPALILARI KENDİ UZMANLIK ALANLARI OLAN AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA YENMEK İÇİN ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR, KOMİSYONUN ŞUANA KADARKİ FAALİYETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

3- EXPLORER 8.0 KULLANICILARI METİN KUTUSUNA MESAJ YAZARKEN METİN KUTUSUNDAKİ İMLECİN KENDİLİĞİNDEN HAREKET ETMEMESİ İÇİN URL ADRES SATIRININ YANINDAKİ UYUMLULUK SEKMESİNE BASMALIDIRLAR.

+  Hukuk forumları
|-+  Hukuk departmanı
| |-+  Aile hukuku - miras hukuku - medeni hukuk
| | |-+  33 yasinda biri nasil evlat edinilir?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Asagi git Yanitla Yazdir
Gönderen Konu: 33 yasinda biri nasil evlat edinilir?  (Okunma Sayisi 247 defa)
cenur
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 0
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 3

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 16, 2010, 01:18:10 ÖÖ » Bu mesaji alinti ile cevapla

33 yasinda esinden ayrilmis bir bayanim,2 cocugum var ve esim nafaka vermiyor, teyzem 75 yasinda ve akil sagligi da vucut sagligi da yerinde. 1 kez evlenmis ve esi vefat edince de bir daha evlenmemis ve cocugu yok. simdi beni evlat edinmek istiyor. diger hukuk formlarindan bilgi almaya calistim ama hep ayni metin yapistirilmis, yani kucukken evlat edinme kosullari anlatiliyor hep.

1) benim durumum hangi bolume giriyor, anlayamadim, teyzemin beni evlat edinmesi icin izlememiz gereken yasal yol nedir?

2) aile mahkemesine mi, asliye hukuk mahkemesine mi basvurmamiz gerekiyor?

3) yanimizda goturmemiz gereken belgeler var mi?

4) bana kucukken baktigini ispatlayacak fotograflar ve sahitlerimiz var, ayrica cocuklugumda ayni binada oturduk yillarca, gecmise yonelik eski muhtarimizdan ikametgah belgesi alabilir miyiz bunu ispat etmek icin.

5) bu arada annem vefat etti, sadece babam hayatta, babamin bilgisi olmadan izni olmadan yasim resit oldugu icin islem yapabilir miyiz yoksa kesinlikle babadan izin sart mi?

6) bir baska forumda mahkemeye gerek yok noterden evlatlik sozlesmesi yapabilirsiniz diye bir yazi okudum, bu ne kadar gecerlidir? mutlaka mahkemeye mi basvurmaliyiz?

7) evlat edinilme islemi kac celsede sonuclaniyor, tahmini bir zaman var mi?

8) evlat edinilme islemi bittikten sonra yani kesinlestikten sonra teyzemin kardesleri hayattayken ya da olumunden sonra itiraz edebilir mi? sonradan dogacak olumsuz sonuclari engellemek icin simdiden yapmamiz gerekenler nedir?

yapacagimiz hersey kanununa uygun olsun ilerde basimiz agrisin istemiyorum,tum bu konularda ama benim anlayabilecegim dilde bilgi verirseniz cok memnun olurum, saygilarimla
Moderatöre Bildir   Kayitli
cenur
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Çevrimdisi Çevrimdisi

Üyelik Bilgileri
« Yanitla #1 : Ocak 17, 2010, 05:41:14 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

bu arada sunu da belirteyim teyzemle cocuklugumdan beri beraberim, okul toplantilarima bile teyzem gelirdi, beni her zaman evlatlik alacagini dile getirirdi, hayatta 2 erkek kardesi var ve kendisi ile gorusmuyorlar, ben 19 yasinda evlendim, evli oldugum ve guvencem oldugu icin evlatlik islemini baslatamadi, fakat 2007 de annemi kaybettim ve pesinden esimden bosandim, ikiz cocuklarim var ve esim nafaka vermiyor

teyzem de beni ve cocuklarimi ilerde kimseye muhtac etmemek icin beni evlatlik yapmak istiyor, amac budur, devlet hastanesinden akil sagligi yerinde olduguna dair de rapor aldi, bundan sonra yapmamiz gerekenler icin sizlerin fikrini almak istedim, saygilarimla
cenur
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Çevrimdisi Çevrimdisi

Üyelik Bilgileri
« Yanitla #2 : Ocak 19, 2010, 02:33:04 ÖÖ » Bu mesaji alinti ile cevapla

hakim eger isterse dava acildiktan sonra teyzemin kardeslerine tebligat cikarttirabiliyormus, bu bilgi ne kadar dogrudur?

ayrica benim ilerde maddi zorluk cekmemi istemedigini belirtmek yerine yillardir evlat ozlemi cektigini vurgulamasinin daha yerinde olacagidir.

konu ile ilgili yorumlarinizi ivedilikle beklemekteyim,saygilarimla
ALBATROS
Platform Koordinatörü
*

Saygınlık : 16
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 155

Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« Yanitla #3 : Şubat 12, 2010, 01:28:49 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Ergin olduğunuz için durumunuz 313'e girmekte.

B. Erginlerin ve kısıtlıların evlât edinilmesi
MADDE 313.- Evlât edinenin altsoyu bulunmaması koşuluyla, ergin veya kısıtlı aşağıdaki hâllerde evlât edinilebilir:

1. Bedensel veya zihinsel özrü sebebiyle sürekli olarak yardıma muhtaç ve evlât edinen tarafından en az beş yıldan beri bakılıp gözetilmekte ise,
2. Evlât edinen tarafından, küçükken en az beş yıl süreyle bakılıp gözetilmiş ve eğitilmiş ise,
3. Diğer haklı sebepler mevcut ve evlât edinilen, en az beş yıldan beri evlât edinen ile aile hâlinde birlikte yaşamakta ise.
Evli bir kimse ancak eşinin rızasıyla evlât edinilebilir.

D. Şekil ve usul
I. Genel olarak
MADDE 315.- Evlât edinme kararı, evlât edinenin oturma yeri; birlikte evlât edinmede eşlerden birinin oturma yeri mahkemesince verilir. Mahkeme kararıyla birlikte evlâtlık ilişkisi kurulmuş olur.
Evlât edinme başvurusundan sonra evlât edinenin ölümü veya ayırt etme gücünü kaybetmesi, diğer koşullar bundan etkilenmediği takdirde evlât edinmeye engel olmaz.
Başvurudan sonra küçük ergin olursa, koşulları daha önceden yerine getirilmiş olmak kaydıyla küçüklerin evlât edinilmesine ilişkin hükümler uygulanır.

Bunlar dışında küçüklerin evlât edinilmesine ilişkin hükümler kıyas yoluyla  uygulanır.

Yinede siz bir uzmana danışırsanız daha sağlıklı olur.

Binkere düşünür, bir kerede yazarım...
Sayfa: [1] Yukari git Yanitla Yazdir 
« önceki sonraki »
Gitmek istediginiz yer:  

MySQL Kullaniyor PHP Kullaniyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC. XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it