Hosgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giris yapin veya kayit olun.
Eylül 10, 2010, 10:54:13 ÖS
Ana Sayfa Yardim Ara Takvim Giris Yap Kayit
Duyurular:

1- SORU SORABİLMEK VEYA CEVAP YAZABİLMEK İÇİN SİTE ÜYESİ OLMANIZ GEREKMEKTEDİR,
KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2- DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ.HUKUK KOMİSYONUMUZ AVRUPALILARI KENDİ UZMANLIK ALANLARI OLAN AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA YENMEK İÇİN ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR, KOMİSYONUN ŞUANA KADARKİ FAALİYETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

3- EXPLORER 8.0 KULLANICILARI METİN KUTUSUNA MESAJ YAZARKEN METİN KUTUSUNDAKİ İMLECİN KENDİLİĞİNDEN HAREKET ETMEMESİ İÇİN URL ADRES SATIRININ YANINDAKİ UYUMLULUK SEKMESİNE BASMALIDIRLAR.

+  Hukuk forumları
|-+  Hukuk departmanı
| |-+  Borçlar hukuku - ticaret hukuku - icra ve iflas hukuku - bankacılık hukuku (Moderatör: teknik_er)
| | |-+  Yanlış Hazırlanan Kaza Tespit Tutanağı Yüzünden Çıkabilecek Haksız Karara İtiraz
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Asagi git Yanitla Yazdir
Gönderen Konu: Yanlış Hazırlanan Kaza Tespit Tutanağı Yüzünden Çıkabilecek Haksız Karara İtiraz  (Okunma Sayisi 283 defa)
juraseek
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 0
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 3

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Aralık 22, 2009, 11:10:17 ÖÖ » Bu mesaji alinti ile cevapla

Merhabalar,

Bundan tam 1 hafta önce maddi hasarlı bir kaza geçirdim. Daralan yolda ilerlerken aynı şeritte solumdan daha geriden gelen otobus benim aracıma sol orta yandan çarptı. Diğer araçta bana çarptığı sağ ön burun noktasında yalnızca biraz sıyrık oluştu, benimse aracımda aldığı darbeyle sol yan orta taraftan içeriye doğru göçme meydana geldi. Kaza sonrası maalesef olay yerinden ayrıldıktan sonra (akan trafigi tıkamamak için) karşı tarafla kaza tespit tutanağı hazırladık ve imzaladık. Ve maalesef aynı şeritte bulunduğumuz ve daralan bir yol olduğu gibi önemli bilgileri yazmadığımızdan kaza anı bambaşka bir şekilde tasvir edilmiş oldu ve maalesef buna göre ben hatalı bile görünüyor olabilirim.

Ancak bu gecen sure icerisinde ertesi gunlerde kaza yerinden tekrar gectigimde aslında tutanakta tamamen yanlış ifadelerde bulunmuş olduğumuzu, özellikle çizilen kroki bilgilerinin yanlış olduğunu fark ettim, kaza yerinden ayrıldığımız için krokiyi maalesef önemli ayrıntılara dikkat etmeyerek yanlış çizmişiz, bu arada maalesef ben kazanın da verdiği şokla kazada benim de hatam olmuş olabilir gibi ifadelerde bulunmuştum, halbuki kaza yerinden daha sonraki gunlerde tekrar gectigimde aslında karşı tarafın tamamen hatalı olduğunu gördüm, fakat işte şimdi tutanaktaki bu yanlış bilgilerden ötürü Tramer'in beni de hatalı bulmasından endişe ediyorum. Bu yüzden tutanağı tekrar hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum, ya da en azından çıkacak karara aleyhime ise itiraz etmeyi, çünkü böyle bir karar çıkarsa bu adaletli bir karar olmayacaktır ve ama itirazım dikkate alınırsa gerçek bilgiler ışığında adaletli karar alınması sağlanabilir.

Ve tabii ki bir yandan da ümidim, Exper veya Tramer'den görevlendirilecek kişiler kazanın olduğu yerde (yol şeritli mi, değil mi.. yol daralan yol mu.. gibi..) birebir inceleme yapıyorlar mı? Yapıyorlarsa, ki yapmaları gerekir, o zaman zaten tutanaktaki bilgilerin yanlış olduğunu da kendileri de göreceklerdir ve böylelikle de gerekeni yapıp adaletli bir karar alabileceklerdir. Fakat duyduğum kadarıyla çoğunlukla kaza yerine gidip inceleme yapmıyorlarmış.

Biraz uzun oldu, ama sonuç olarak öğrenmek istediğim, tutanak yeniden hazırlanabilir mi? Veya bu mümkün değilse ileriki aşamalarda bu gerçek bilgilerin tutanaktakilerden farklı olduğunu ispat ederek karara itiraz etmem ve bunun sonucunda da adaletli bir karar alınmasını sağlamam mümkün müdür? Bu arada yalnız, karşı taraf bu yanlış bilgilerle hazırlanmış olan tutanağı benim trafik sigortama vermiş bile, bana dün sigorta şirketimden sms ile bilgi geldi.
Bu andan sonra tutanağın tekrar hazırlanması mümkün müdür? Tutanağı yeniden hazırlamak mümkün değilse o zaman ben hangi aşamada itirazımı yapabilir ve gerçek bilgileri sunarak hakkımı arayabilirim, bunu öğrenmek istiyorum.

Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için

ve

vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden

Çok Teşekkürler.
Moderatöre Bildir   Kayitli
juraseek
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Çevrimdisi Çevrimdisi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanitla #1 : Aralık 23, 2009, 10:32:06 ÖÖ » Bu mesaji alinti ile cevapla

Karşı tarafın sigorta şirketine kazanın gerçekten nasıl olduğunu doğru bilgilerle anlatan bir dilekçe yazıp versem, sizce faydası olur mu?

Hata oranı vs. kararını verirken dikkate alırlar mı böyle bir dilekçeyi ya da en azından yapacağım talep doğrultusunda olay yerine gidip gözlemde bulunurlar mı? Kavşağa girerken iki aracın farklı şeritlerde değil, aynı şeritte bulunduğunu ve bu şeridin sola doğru daraldığını oraya giderlerse zaten göreceklerdir.

Daha önceki benzer konu başlıklı mesajları okuduğum kadarıyla bu şekilde bir inceleme tarafların talepleri doğrultusunda yaptırılabiliyor sanırım.

Teşekkürler.
juraseek
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Çevrimdisi Çevrimdisi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanitla #2 : Aralık 24, 2009, 07:21:50 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Yazacağımı söylediğim böyle bir dilekçenin acaba geçerli olması veya dikkate alınması için belli bir süre, bir son tarih var mı? Kaza olduktan sonra ancak izleyen 8 iş günü içerisinde böyle bir dilekçe karşı tarafın sigorta şirketine verilirse ancak o zaman (karar aşamasında?) dikkate alınabilir gibi bir bilgi duymuştum, bu doğru mu acaba, bilen var mı? Eğer bu doğruysa yarın dilekçe için son gün oluyor, gün sonuna kadar verilebilir mi acaba dilekçe, yoksa geçerliliği kazanın olduğu saate kadar mıdır?

Teşekkürler.
teknik_er
Platform Koordinatoru
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 9
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 100

Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« Yanitla #3 : Ocak 16, 2010, 07:38:37 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Merhabalar,

Bundan tam 1 hafta önce maddi hasarlı bir kaza geçirdim. Daralan yolda ilerlerken aynı şeritte solumdan daha geriden gelen otobus benim aracıma sol orta yandan çarptı. Diğer araçta bana çarptığı sağ ön burun noktasında yalnızca biraz sıyrık oluştu, benimse aracımda aldığı darbeyle sol yan orta taraftan içeriye doğru göçme meydana geldi. Kaza sonrası maalesef olay yerinden ayrıldıktan sonra (akan trafigi tıkamamak için) karşı tarafla kaza tespit tutanağı hazırladık ve imzaladık. Ve maalesef aynı şeritte bulunduğumuz ve daralan bir yol olduğu gibi önemli bilgileri yazmadığımızdan kaza anı bambaşka bir şekilde tasvir edilmiş oldu ve maalesef buna göre ben hatalı bile görünüyor olabilirim.

Ancak bu gecen sure icerisinde ertesi gunlerde kaza yerinden tekrar gectigimde aslında tutanakta tamamen yanlış ifadelerde bulunmuş olduğumuzu, özellikle çizilen kroki bilgilerinin yanlış olduğunu fark ettim, kaza yerinden ayrıldığımız için krokiyi maalesef önemli ayrıntılara dikkat etmeyerek yanlış çizmişiz, bu arada maalesef ben kazanın da verdiği şokla kazada benim de hatam olmuş olabilir gibi ifadelerde bulunmuştum, halbuki kaza yerinden daha sonraki gunlerde tekrar gectigimde aslında karşı tarafın tamamen hatalı olduğunu gördüm, fakat işte şimdi tutanaktaki bu yanlış bilgilerden ötürü Tramer'in beni de hatalı bulmasından endişe ediyorum. Bu yüzden tutanağı tekrar hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum, ya da en azından çıkacak karara aleyhime ise itiraz etmeyi, çünkü böyle bir karar çıkarsa bu adaletli bir karar olmayacaktır ve ama itirazım dikkate alınırsa gerçek bilgiler ışığında adaletli karar alınması sağlanabilir.

Kaza tutanağının yeniden hazırlanması mümkün değildir

Ve tabii ki bir yandan da ümidim, Exper veya Tramer'den görevlendirilecek kişiler kazanın olduğu yerde (yol şeritli mi, değil mi.. yol daralan yol mu.. gibi..) birebir inceleme yapıyorlar mı? Yapıyorlarsa, ki yapmaları gerekir, o zaman zaten tutanaktaki bilgilerin yanlış olduğunu da kendileri de göreceklerdir ve böylelikle de gerekeni yapıp adaletli bir karar alabileceklerdir. Fakat duyduğum kadarıyla çoğunlukla kaza yerine gidip inceleme yapmıyorlarmış.

Tramer araç bilgilerinin vs. toplandığı bir sistemdir.Kazaya karışan araçlar hakkında kusur kararı veren Kaza Tespit Tutanak Komisyonudur.Bu komisyon kaza yerinde inceleme yapmaz kaza tutanağına göre karar verir verdiği karar kesindir karara itriraz yoktur ancak mahkemeye dava açılıp komisyon kararına karşı itiraz edilir

Biraz uzun oldu, ama sonuç olarak öğrenmek istediğim, tutanak yeniden hazırlanabilir mi? Veya bu mümkün değilse ileriki aşamalarda bu gerçek bilgilerin tutanaktakilerden farklı olduğunu ispat ederek karara itiraz etmem ve bunun sonucunda da adaletli bir karar alınmasını sağlamam mümkün müdür? Bu arada yalnız, karşı taraf bu yanlış bilgilerle hazırlanmış olan tutanağı benim trafik sigortama vermiş bile, bana dün sigorta şirketimden sms ile bilgi geldi.
Bu andan sonra tutanağın tekrar hazırlanması mümkün müdür? Tutanağı yeniden hazırlamak mümkün değilse o zaman ben hangi aşamada itirazımı yapabilir ve gerçek bilgileri sunarak hakkımı arayabilirim, bunu öğrenmek istiyorum.

Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için

ve

vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden

Çok Teşekkürler.

Kaza Tespit Tutanak Komisyonunun onaylanmış kararı ile kusurlu sayılmış iseniz ve karşı taraf sigorta aracınızın hasarını ödemiyorsa haklı olduğunuza inanıyorsanız kaza mahaline yakın değerine göre sulh veya asliye hukuk mahkemesinde hasar ve kusura dayalı delil tespiti davası açmanız gerekiyor açılacak bu dava sürecinde hakim ve bilirkişi yerinde tespit yapıp kusur kararı veriyor bilirkişi raporunu karşı taraf davalılara tebliğ ettiğiniz ancak buna rağmen ödemedikleri taktirde tazminat davanızı açıyorsunuz

........................

Gecikmiş Adalet Adalet Değildir,
Adaletin Gözü Kör, Kalemi Adil Olmalıdır.
Sayfa: [1] Yukari git Yanitla Yazdir 
« önceki sonraki »
Gitmek istediginiz yer:  

MySQL Kullaniyor PHP Kullaniyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC. XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it