Hosgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giris yapin veya kayit olun.
Eylül 06, 2010, 08:36:29 ÖS
Ana Sayfa Yardim Ara Takvim Giris Yap Kayit
Duyurular:

1- SORU SORABİLMEK VEYA CEVAP YAZABİLMEK İÇİN SİTE ÜYESİ OLMANIZ GEREKMEKTEDİR,
KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2- DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ.HUKUK KOMİSYONUMUZ AVRUPALILARI KENDİ UZMANLIK ALANLARI OLAN AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA YENMEK İÇİN ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR, KOMİSYONUN ŞUANA KADARKİ FAALİYETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

3- EXPLORER 8.0 KULLANICILARI METİN KUTUSUNA MESAJ YAZARKEN METİN KUTUSUNDAKİ İMLECİN KENDİLİĞİNDEN HAREKET ETMEMESİ İÇİN URL ADRES SATIRININ YANINDAKİ UYUMLULUK SEKMESİNE BASMALIDIRLAR.

+  Hukuk forumları
|-+  Hukuk departmanı
| |-+  Ceza - ceza muhakemesi - ceza infaz hukuku
| | |-+  Sizce telefon dinlemeleri hukuka aykırımı?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Asagi git Yanitla Yazdir
Anket
Soru: Sizce telefon dinlemeleri hukuka aykırımı?
a} Evet   -53 (65.4%)
b} Hayır   -23 (28.4%)
c} Kararsızım   -5 (6.2%)
Toplam oy: 81

Gönderen Konu: Sizce telefon dinlemeleri hukuka aykırımı?  (Okunma Sayisi 1846 defa)
Mustafa POLAT
Genel Koordinatör
*

Saygınlık : 26
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 464

Adalet, mülkün temelidir...

adaletinsesiyiz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« : Nisan 05, 2009, 09:59:48 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Benim kendi kanaatim ; telefon dinlemeleri hukuka uygun. Çünkü bu dinlemeler Cmk 135/6/a maddesinde yer alan suçlarla sınırlı olarak yapılabilmektedir. Bu suçlar :

(6) Bu madde kapsamında dinleme, kayda alma ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesine ilişkin hükümler ancak aşağıda sayılan suçlarla ilgili olarak uygulanabilir: (1)
a) Türk Ceza Kanununda yer alan;
1. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti (madde 79, 80),
2. Kasten öldürme (madde 81, 82, 83),
3. İşkence (madde 94, 95),
4. Cinsel saldırı (birinci fıkra hariç, madde 102),
5. Çocukların cinsel istismarı (madde 103),
6. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti (madde 188),
7. Parada sahtecilik (madde 197),
8. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma (iki, yedi ve sekizinci fıkralar hariç, madde 220),
9. (Ek: 25/5/2005 – 5353/17 md.) Fuhuş (madde 227, fıkra 3), (1)
10. İhaleye fesat karıştırma (madde 235), (1)
11. Rüşvet (madde 252), (1)
12. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama (madde 282), (1)
13. Silahlı örgüt (madde 314) veya bu örgütlere silah sağlama (madde 315), (1)
14. Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk (madde 328, 329, 330, 331, 333, 334, 335, 336, 337) suçları.

Ayrıca telefonunuzun dinlenmesi esnasında bu maddedeki suçlardan başka bir suça ilişkin bulguya raslansa bile bu bulguya dayanılarak hakkınızda soruşturma başlatılamaz ve bu bulgu aleyhinizde delil olarak kullanılamaz. Sonuç olarak diyebilirizki bu maddedeki suçlardan birini işlemediyseniz korkmanıza gerek yok. Aksi halde bu maddedeki suçlardan birini işlediyseniz ve telefonunuzun dinlenmesinden korkuyorsanız, hala dışardasınız ve hala yakalanamamışsınız demektir ( Siz değerli meslektaşlarımında yorumlarını bekliyorum ).
Saygılar
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2010, 08:07:12 ÖS Gönderen: Mustafa POLAT » Moderatöre Bildir   Kayitli

Kelimeleri; şair gibi seçer, şiir gibi yazarım...
mustafa gönülal
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 1
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 4

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanitla #1 : Haziran 09, 2009, 11:13:15 ÖÖ » Bu mesaji alinti ile cevapla

Bir ara efendim Türkiye'de 70 bin kişi dinleniyor diye yaygara kopartıldı ama İngiltere'de 450 bin kişi dinleniyor hiç kimsede özgürlüklerimiz elden gitti diye feveran etmiyor.Korkmayın hepsi C.Savcılarının kontrolünde yapılıyor.Usulsüz dinleme ile elde edilen zaten delil olmuyor ayrıca bu şekilde dinleme yapıp da safdillik edip bunu kullanmak için ortaya çıkanlar hukuk tarafından cezai ve tazminat boyutunda tecziye ediliyor. Eee korkacak ve bunu usulsüz diye tatışacak ne var anlamadım...
Moderatöre Bildir   Kayitli
ALBATROS
Platform Koordinatörü
*

Saygınlık : 16
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 155

« Yanitla #2 : Haziran 12, 2009, 09:37:52 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Ben telefon dinlemelerinin hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum.Yanlış anlaşılmasın savcılarımıza güvencimiz tam ama bu işi acaba sadece savcılarımızmı yapıyor.İşte bizim bu işe karşı olmamızın sebebi bu.Son dönemde ortaya çıktıki sadece savcularımız değil bir çok kişi dinleme yapmış.Biz bu işi kötü niyetle ve masumları dinleyenlere karşıyız.Yoksa yukarıdaki suçları işleme şüphesiyle savcılar tarafından dinleme yapılmasına karşı değiliz.

Binkere düşünür, bir kerede yazarım...
mustafa gönülal
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 1
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 4

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanitla #3 : Haziran 15, 2009, 12:41:59 ÖÖ » Bu mesaji alinti ile cevapla

albatros çok film izlemişsin anlaşılan
devlet düşmanı filminde olduğu gibi değil her şey,
şüphelerinde haklısın ama o kadar değil, merak etme düzelir herşey hukuk içinde
ALBATROS
Platform Koordinatörü
*

Saygınlık : 16
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 155

« Yanitla #4 : Haziran 15, 2009, 03:38:22 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Sizler telefon dinlemelerini hukuka uygun buluyor olabilirsiniz ama ben ve ankete oy veren diğer kullanıcılar uygun bulmuyor, ama sn. mustafa gönülalında dediği gibi umarım herşey düzelir.

Binkere düşünür, bir kerede yazarım...
Mustafa POLAT
Genel Koordinatör
*

Saygınlık : 26
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 464

Adalet, mülkün temelidir...

adaletinsesiyiz@hotmail.com
« Yanitla #5 : Haziran 15, 2009, 04:19:06 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Sonuçta bu söylediklerimiz kişisel kanaatler ve bu kanaatlerimizin dayandığı deliller.Biz bu kanaatlerimizi açıklarız inanan inanır inanmayan inanmaz.Elbetteki sayın Albatros, bizde yanılabiliriz veya haklıda çıkabiliriz.Zaten bu konunun açılmasındaki maksat karşılıklı fikir alışverişi yapmak suretiyle maddi gerçeğe ulaşma gayretinden ibaret.
Saygılar
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2009, 11:03:48 ÖÖ Gönderen: Mustafa POLAT » Moderatöre Bildir   Kayitli

Kelimeleri; şair gibi seçer, şiir gibi yazarım...
dfo1905
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 0
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 2

Üyelik Bilgileri
« Yanitla #6 : Haziran 20, 2009, 11:27:12 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Bencede eğer telefon dinlemelerinde hafifletici bir sebep yoksa hukuka aykırıdır. Ama eğer bi suç zanlısını vb. şeyler için kullanılıyorsa bunlar istisnayi durumlardır ki istisnalar kaideyi bozmaz. Yani evet hukuka aykırıdır.
Burak POLAT
Bürokrat
*
Bu üyenin avatarı yok

Saygınlık : 8
Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 76

Üyelik Bilgileri
« Yanitla #7 : Ekim 02, 2009, 08:32:26 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Suçlu değilsem telefonlarımın dinlenmesinden neden korkayım ? Suçluysam telefonlarım dinlenmeden nasıl kolayca yakalanabilirim ?
Malumunuzdur. Türkiyede milyonlarca telefon var. Hepsini kim nasıl dinleyecek. Zaten şüpheli olanlar dinleniyor. Bunun içinde makul deliller olması gerekiyor. Son zamanlarda, yapılan operasyonların sıklaştığını  ve bunlarda da karşı konulamayn delillerin telefon konuşmaları olduğunu farkettinizmi bilmiyorum. Dahası ben olsam dinlemekle kalmaz, suçluların konuşmalarını da deşifre eder bütün medya guruplarına dağıtırdım. Böylece adalet artık (önceden bazen oluyordu sanki ) kapalı kapılar ardına sıkışmadan halkın gözleri önünde yüzde yüz tecelli ederdi.
mehmetcevat
Avukat
*
Bu üyenin avatarı yok

Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 1

Üyelik Bilgileri
« Yanitla #8 : Nisan 20, 2010, 10:27:59 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Sonuçta bir özgürlüğün kısıtlanması değil midir telefon dinlemek?Ayrıca gün gelir dinleyeni de dinlerler ki bu durum ucu açık olarak tatsız bir şekilde devam eder gider.Bu nedenle ilke ve prensiplerle oynanmamak gerekir.Telefon dinleme ilke olarak özgürlüğe aykıdır ve dinlenmemelidir.diye düşünmekteyim.
Ceyda
Diğer
*
Bu üyenin avatarı yok

Çevrimdisi Çevrimdisi

Mesaj Sayisi: 2

Üyelik Bilgileri
« Yanitla #9 : Nisan 26, 2010, 12:04:27 ÖS » Bu mesaji alinti ile cevapla

Ben kararsız kaldım.Çünkü elbette hukuk tarafından telefon dinlenmesi suçluları yakalamakta gerçekten büyük bir yardımcı.Ama bu ilerler ve gerçekten ilerde belki şimdi de oluyordur.Halkın telefonunu haktan biri dinlerse.Bir kaç kişi de dedi suçsuzsam neden korkayım.Sanırım telefon dinlemeleri hukuk için büyük bir adım.
Sayfa: [1] Yukari git Yanitla Yazdir 
« önceki sonraki »
Gitmek istediginiz yer:  

MySQL Kullaniyor PHP Kullaniyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC. XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it